0
Rozworzyn 22, 95-060 Brzeziny
601 220 638
Przetwory z pigwowca
Pestki pigwowca japońskiego

Pestki pigwowca japońskiego

Wysuszone pestki pigwowca japońskiego na przepyszną PESTKÓWKĘ.

PESTKÓWKA  to przepyszna, bardzo aromatyczna nalewka z pestek ( ziaren ) pigwowca japońskiego. Nazywana jest polskim AMARETTO z uwagi na podobny do tego sławnego, włoskiego likieru smak i aromat.

Przepis na pestkówkę :

  • szklanka pestek pigwowca
  • szklanka cukru
  • szklanka wody
  • szklanka spirytusu
  • z wody i cukru ugotuj syrop, ostudź. Zmieszaj ze spirytusem i zalej tym pestki. Po miesiącu zlej nalew. Nalewka powinna dojrzewać kilka miesięcy.
40,00 / 500 g
Jednostka miary:
500 gram
Opakowanie:
Papierowa torebka z zamknięciem strunowym.
Dostępność: tak
Wstecz