601 220 638
0
Rozworzyn 22, 95-060 Brzeziny
Dostawa powyżej 300 zł
GRATIS
0
Start Przetwory z pigwowcaPestki pigwowca japońskiego
Przetwory z pigwowca
Nowość

Pestki pigwowca japońskiego

Wysuszone pestki pigwowca japońskiego na przepyszną PESTKÓWKĘ.
45,00
op.500g

PESTKÓWKA  to przepyszna, bardzo aromatyczna nalewka z pestek ( ziaren ) pigwowca japońskiego. Nazywana jest polskim AMARETTO z uwagi na podobny do tego sławnego, włoskiego likieru smak i aromat.

Przepis na pestkówkę :

  • szklanka pestek pigwowca
  • szklanka cukru
  • szklanka wody
  • szklanka spirytusu
  • z wody i cukru ugotuj syrop, ostudź. Zmieszaj ze spirytusem i zalej tym pestki. Po miesiącu zlej nalew. Nalewka powinna dojrzewać kilka miesięcy.
Jednostka miary:
500 gram
Opakowanie:
Papierowa torebka z zamknięciem strunowym
Wstecz