601 220 638
0
Rozworzyn 22, 95-060 Brzeziny
0
Start Pigwowiec w kuchniNalewka z pigwowca z delikatną nutą pomarańczy
Pigwowiec w kuchni

Nalewka z pigwowca z delikatną nutą pomarańczy

Najprostsza nalewka z pigwowca wzbogacona "delikatną nutą pomarańczy".
Składniki owoce pigwowca skórka pomarańczy cukier alkohol 60-70%
Nalewka z pigwowca z delikatną nutą pomarańczy

Ta nalewka to oczywiście tylko modyfikacja najprostszej nalewki z pigwowca. Cały proces produkcji jest taki sam, a aby uzyskać "delikatną nutę pomarańczy" musimy na etapie pierwszym, czyli na etapie zalewania owoców pigwowca alkoholem - dodać startą skórkę z pomarańczy. Kwestia gustu i smaku, ale ja dodaję bardzo cienko obraną, wcześniej sparzoną wrzątkiem skórkę z 3 pomaranczy do 1 kg owoców pigwowca.

Chodzi o to, aby smak pomaranczowej skórki nie zdominował smaku i aromatu pigwowca, a jedynie delikatnie go podkreślił nadając tropikalnego sznytu ;-).

Dalej proces przebiega tak jak w przypadku najprostszej nalewki z pigwowca.

Wstecz