Owoce pigwowca - giganty
Ta odmiana zacznie dojrzewać w połowie września. Sprzedaż od około połowy września.
Krojenie pigwowca to najtrudniejsza część obróbki tego owocu. Dla Waszej wygody i zaoszczędzenia czasu - proponuję specjalnie wyselekcjonowane owoce, każdy o wadze powyżej 130 gram. 6 - 7 owoców i już macie kilogram pigwowca. Pochodzą z późno dojrzewającej odmiany, która charakteryzuje się wielkimi, lekko podłużnymi owocami. Gwarancja niesamowitego aromatu i smaku - owoce pochodzące z odmian pigwowca niczym nie różnią się od owoców z krzewów wyhodowanych z nasion. Są po prostu dużo większe i bardziej wyrównane. Oszczędność czasu i surowca - z tych owoców jest bardzo mało odpadów ( gniazd nasiennych i ziaren). Moje krzewy pigwowca uprawiam bez żadnych oprysków chemicznych, zatem nie wyglądają jak pomidory czy jabłka, które oglądacie w większości sklepów. Nie są opryskiwane, nie są myte, nie są woskowane ani kalibrowane. Są różnego kształtu, koloru, wielkości, są doświadczone przez grad i deszcz, są po prostu naturalnie zdrowe. Świadomi ekokonsumenci doskonale wiedzą o co chodzi.
Zapraszam do krainy pigwowca.
Zadbaj o swoją odporność i sam zrób szczepionkę na zimę - przepyszny syrop z pigwowca, wykwintną nalewkę lub konfiturę. Olbrzymia ilość witaminy C oraz polifenoli, to cecha charakterystyczna owoców pigwowca. Końska dawka zdrowia zamknięta w aromatycznym owocu.